A kezdetek: Benzema és Vinícius

Ha elhaladsz egy focipálya mellett ahol kisfiúk fociznak, hallod, hogy éppen a Real Madrid játszim egy másik nagy csapat-mondjuk a Barcelona -ellen. Bizony, a legtöbb fiatal futballista álma a Real Madridban, vagy valamelyik nagy klubban játszani egyszer, abba bele se gondolnak álmodozás közben, hogy ez mennyire nehéz is. Pláne az elején.

A Marca éppen két nyilatkozatot is lehozott, amikben Benzema és Vinícius nyilatkoznak az első évükről Madridba érkezésüket követően

BENZEMA: „EGYEDÜL VOLTAM…”

Karim Benzema 250 gólnál tart habfehérben, és ez alkalomból Valdanoval elevenítették fel az első időket. 2009 nyarán érkezett a klubhoz, amikor Valdano volt a vezérigazgató.

„Nem gondoltam arra, hogy mit jelent a Real Madrid , a csapat, az emberek, a nyomás, a város. Egyedül voltam, nem beszéltem spanyolul. Nehéz volt, ha nem érzed jól magad a pályán kívül, az nagyon nehéz. Az első évben velem ez történt.”

„Emlékszem, szóltak a barátaim, a családom, az ügynököm. Hogy haza kellene jönnöm. Bronban történt. Én mondtam nekik, most nem tudok hazamenni. De kiabáltak, hogy most azonnal menjek haza. Haza mentem, már féltem, hogy valami baj van. Beléptem a lakásunkba, és ott volt Florentino Pérez. Kérdezte, hogy meg tudok szólalni? Én csak annyit tudtam mondani: „Igen,igen, igen.”

VINÍCIUS: „MINDEN ÚJ VOLT…”

Vinícius Jr előnyösebb helyzetben volt, már ami a nyelvtudást illeti. Hiszen tanulta a spanyol nyelvet éppen úgy, ahogy Rodrygo és Reinier is, mivel korán a tudomásukra jutott, hogy a madridiak figyelik őket. De ennyire fiatalon elszakadni az otthontól, gyakran a családtól is semmiképpen sem könnyű.

„18 éves koromban érkeztem, és minden új volt, és még mindig tanulok, bár most már egy másik játékos vagyok. A madridiak mindig segítenek nekem, és nagyon világosan beszélnek arról, hogy mit kell még javítanom.”

„Karim az én bálványom, megtiszteltetés vele játszani. Mindig elmondja, min változtassak. Érkezésem óta segített, bár nem ismert, és most is ezt teszi, azt mondja, hogy legyek nyugodt. Ő az egyik legjobb játékos, akit láttam, és tudom, hogy rengeteget tud segíteni nekem.”

„Álom, hogy Karimmal és az összes játékossal játszhatok, akik itt vannak Madridban. Kihasználom a velük töltött pillanatokat, és mindig meghallgatom őket. Tudják, hogy figyelek és hogy tanulok tőlük.”

Forrás: Marca.

Talán ezek is érdekelhetnek:

Általános