Esterházy Mátyás: „Dominik készen áll elhagyni a Salzburgot”

Az AS nagyon szeretné, ha a magyar játékos a Real Madridba szerződne, hisz megint róla írtak. Most azt a bizonyos interjút hozták szóba, amit Szoboszlai Dominik ügynöke nyilatkozott a Digi Sport műsorában.


A Red Bull Salzburg 20 esztendős magyar játékosa, Szoboszlai Dominik az európai futball egyik legígéretesebb feltörekvő sztárja. A múlt héten számtalan címlapra került fel, miután kijutatta Magyarországot az Európa-bajnokságra. Mint arról az AS korábban írt: a Real Madrid élénken követi a magyar játékost.

Most, Szoboszlai ügynöke, Esterházy Mátyás a következőket mondta a Digi Sportnak adott interjújában: „Most az a tendencia azért megfigyelhető, hogy ha van egy jó meccs – ami szerencsére elég sűrűn van -, akkor a különböző pletykák nagyon felerősödnek. A mi stratégiánk azonban nem változik egy-két ilyen mérkőzést követően. Sokkal inkább megerősödik a hitünk az eredetileg kidolgozott stratégiánkban és elképzelésünkben, mert ezek mind olyan visszajelzések, amelyek azt mutatják, hogy jó úton vagyunk.”

A stratégia a tudatos építkezés

„Függetlenül attól, hogy januárban vagy nyáron fog Dominik váltani, a legfontosabb, hogy olyan helyre fog menni, ahol mi azt gondoljuk, hogy jó esélye lesz arra, hogy játsszon, és jó esélye lesz arra, hogy a Salzburgban megkezdett fejlődési ívét tovább húzza, mert számunkra ez a legfontosabb. Nyilván azzal nem árulok el túl nagy titkot, ha azt mondom, egyre közelebb van Dominik ahhoz, hogy kinője az osztrák bajnokságot. „Mi nagyon magasra pozícionáljuk őt, és szerintem láthatják az emberek, hogy ő minden héten bebizonyítja, erre a szintre való – legyen szó bajnoki meccsekről, Bajnokok Ligája- vagy Európa-bajnoki selejtező-mérkőzésekről.”

A Transfermarkt 25 millió euróra becsli Szoboszlai értékét, aki támadó középpályásként és a bal szélen is képes játszani. Jelenlegi szerződése 2022-ben jár le, és nem tervez hosszabbítani, ami azt jelenti, hogy a Salzburg kénytelen lesz értékesíteni idén. A Real Madridon kívül az Arsenal és az AC Milan szoros figyelemmel kíséri a magyar játékost.


forrás: AS / digisport.hu

Talán ezek is érdekelhetnek:

Általános