Pérez komolyan veszi, szinte senki sem érinthetetlen

Mostantól indul be igazán, teljes erővel az átigazolási szezon. És Florentino Pérez egyeztetett Carlo Ancelottival, kiket szeretne mindenképp a keretben tudni. Nagyon rövid a lista, igazán meglepő nevek hiányoznak onnan.

Karim Benzema, Fede Valverde, Vinícius, Thibault Courtois, a most érkezett David Alaba neve van a legszorosabb értelemben felsorolva. Természetesen nem valószínű, hogy Luka Modric vagy Lucas Vázquez, Carvajal lenne veszélyben, hiszen egyrészt nem régen hosszabbították a klubbal, másrészt a keret erősítő vázát nem lehet több ponton megroppantani. Így Kroos se lesz eladva – idén még nem.

Mendy sem lenne feltétlenül megtartva, de kifejezetten Odegaard és Bale azok, akiket nagyon szeretne értékesíteni a Real Madrid.

Noha a klub vezetése tisztában van azzal, hogy a csapat újjáépítése nem lesz könnyű, és akár évekig eltarthat, idén egyértelműen egy a cél: minél többet eladni, és egyetlen igazolást megvalósítani: Mbappet.

Mivel a francia csatár most először kézzelfogható közelségbe került, és a PSG a nagybevásárlása után most már el is kell adjon, minden oldal arról számol be, hogy ebben a hónapban konkrét ajánlatot fog tenni a Real Madrid a PSG-nek.

Mikor? Erre viszont van, amelyik szakértő a hónap elejét datálja, akár a jövő hetet, míg mások szerint augusztus második felében, a transzferidőszak legvégén. Jelenleg a PSG még mindig nem nyilvánította ki, hogy eladná a kis üdvöskéjét, de hallatszottak hangok, akik Pogbat emlegetik, mint fájdalomcsillapító tapaszt a francia drukkerek megvígasztalására.

A szappanopera elkezdődött, miközben Valdebebas ajtaja minden távozni vágyónak nyitva áll. A szurkolókat persze érdekli, hogy akkor kik lesznek a pályán, ha szinte bárkit elengednek? Erre a klub válasza az, hogy nagyobb szerepet kapnak az akadémisták, főleg Miguel Gutierez, Antonio Blanco és Mario Gila. Ők hárman állítólag Ancelotti tetszését is elnyerték, és a jövőben mindenképpen a nagycsapatban lesz a helyük.

Fájdalmasan jó játékosoktól kell majd megválni, ahogy átéltük Sergio Ramos és Raphael Varane esetén is. De erre várt minden drukker évek óta, hiszen tudjuk, hogy muszáj fiatalítani, és ahhoz, hogy igazoljuk, el is kell adni. Bárkit ad el a klub, rengeteg emléket, sok csodás pillanatot fog magával vinni, de erre szükség van. Mert a cél Kilyan Mbappe. (És jövőre Haaland, ha idén már nem, ezt azért szúrjuk közbe.)

Források Marca, Tribuna, a kiemelt képen Florentino Pérez és Martin Odegaard a Marca cikkéből.

Talán ezek is érdekelhetnek:

ÁltalánosEgyéb kategória
ÁltalánosBAJNOKSÁGÉrdekességekNYILATKOZATOK