Bale, Alaba, Lunin

A sok fanyalgás ellenére tegnap este azért az akadozó stream ellenére is annyit lehetett látni a játékból, hogy ki milyen formában van. Azt a három játékost elemezzük ki, akikre a legjobban kíváncsiak vagyunk.

Lunin megnyugtatóan remekelt, bármi baj lenne Courtois-val, a hátsónk biztonságban, ezt bátran ki lehet jelenteni. Igazából TÉNYLEG annyira keveset tudtam látni a mérkőzésből, hogy persze elolvastam néhány értékelést, mások, nálam szerencsésebbek is így látták-e: igen.

Bale. 45 percet kapott a re-startra. Ennyi idő elég volt, hogy szemmel láthatóan a gyorsaságából nem veszetett, játékán kivehető a tiszta igyekezet. Minden jel arra mutat, hogy igyekszik meggyőzni Ancelottit, neki a kezdőben a helye. Kiharcolt egy büntetőt is, noha értékesítenie nem sikerült. Ezzel persze gól nélküli maradt a mérkőzés, bebiztosíthatta volna pedig a győzelmet.

Alabat nem véletlen hagytam a végére. Tudom, nehéz és szokatlan és talán elfogadhatatlan is sokaknak, hogy Ramos számával, legendánk helyén látjuk.

De Alabat cseppet sem nyomasztja a múlt, teljesen koncentráltan játszott. Nagyon hamar lejött neki, hogy a Real Madridban más a védekezés, és ezt erejével, gyorsaságával azonnal le is reagálta.

Nacho oldalán hamar megtaláták az összhangot, felvette a ritmust és sikeresen ért vissza amikor arra szükség volt. Engem megvett, nem lesz vele gond. Érti, látja a játékot, fizikuma pedig tiszteletre méltó. Higgyétek el: én bátran ki merem jelenteni, hogy Ramos után is van élet!

Hamarosan rajtol a bajnokság, egy hét múlva már az első forduló eredményéről írhatunk. És végre mindenki tudja nézni majd. Visszaszámlálás indul!

Talán ezek is érdekelhetnek:

ÁTIGAZOLÁSOK
ÁltalánosBAJNOKSÁGSÉRÜLÉSEK