Messi nagyban közrejátszik Mbappé érkezésében

Az FFP szabályai rendkívül jól jönnek a Real Madridnak.


Lionel Messi Párizsba való átigazolása percek, órák, napok kérdése. A PSG várhatóan még ezen a héten (akár ma) jelenti be Messi szerződtetését, ami miatt a Real Madridnak soha nem látott esélye lesz Kylian Mbappé leigazolására. A francia játékos nem volt hajlandó aláírni az újabbnál újabb szerződéseket, és az argentin zseni leigazolása rendkívül megnehezíti a helyzetét.

Kérj összeállított tippmix szelvényt 1000 Ft-ért a fixtippek.hu csapatától! Katt ide!

A PSG nemrég hatalmas (új) kontraktust adott Neymarnak, és a klub vezetősége Messi esetében sem tesz másképp. Éppen ezért, a francia alakulatnak rendkívül kicsi lesz a pénzügyi mozgástere a világbajnok támadó megtartására. A legfrissebb információk szerint a PSG ugyanolyan fizetést kínál Messinek, mint Neymarnak, amikor a PSG-hez került. Ez 30 millió eurót jelent évente, nettóban – egy sor bónusszal. Mindeközben Mbappé 19 millió eurót keres szerződésének utolsó évében. Messi érkezése nagyban megváltoztatja a PSG hierarchiáját.

Az FFP ajtót nyit a Real Madrid számára

A PSG számos kísérletet tett már arra, hogy meggyőzze Mbappét a közös folytatásról, de a pénzügyi fair play szabályai rendkívül megnehezítik azt a feladatot, hogy mindhárom szupersztár Párizsban maradjon – különösen annak értelmében, hogy még nem is esett szó Sergio Ramosról. A klub utolsó ajánlata – ami elutasításra került – Mbappé számára az volt, hogy ugyanolyan fizetést kapjon, mint Neymar – biztosítva ezzel a két szupersztár közti egyenlőséget. De ez az ajánlat még Messi előtt volt.

A Real Madrid mindeközben nagyon csendess volt az átigazolási piacon, készülve arra, hogy Mbappét a Bernabéuba csábítsák. Miután Messi leigazolása biztossá vált a Parc des Princesben, Florentino Pérez úgy véli, hogy egy megfelelő pénzügyi ajánlat meggyőzheti Mbappét, hogy most érkezzen Madridba. Bár azt se felejtsük el, hogy a francia játékos nagy álma a Messivel való közös játék. A PSG azt az elképzelést részesíti előnyben, hogy most értékesítik Mbappét, mintsem hogy jövő nyáron teljesen ingyen távozzon.


forrás: AS

Talán ezek is érdekelhetnek:

ÖSSZEFOGLALÓK
ÁltalánosBAJNOKSÁGBarátságos mérkőzések
Bale, Alaba, Lunin