Hajrában a Bernabeu felújítása

Miközben egy hónap múlva stadion megnyitás van programozva, a Bernabeu felújításán még gőzerővel dolgoznak.

Szeptember 12-én lesz az első bajnoki mérkőzés 35 000 néző előtt rendezve. De még sok munka van hátra, ezért most háromszor 8 órás váltott műszakban, non-stop dolgoznak a szentélyen.

Az erőfeszítések azért, mert a vissza húzható gyepszőnyeg szerkezetileg nem készült el, így arra kerül egy lemezborítás, erre fektetik azt a gyepet, amit ebben a szezonban használnak majd.

A stadion fényes borítása és a ledfal valószínűleg a jövő évre marad, hiszen még az összes ülőhely sincs a helyén-ugyan ez nem a legnagyobb munka. Egyenlőre két másik oldali bejáraton lehet majd belépni, mivel a főbejáraton is dolgoznak, és most a fő cél az, hogy a stadion alkalmas legyen arra, hogy ott meccseket rendezzenek. Azaz azon részek befejezése a fő, amit a játékosok, a média és természetesen a nézők kiszolgálását szolgálja.

A teljes felújítás 2022 év végén, legkésőbb 2023 elején lesz készen, de amennyiben a járvány nem záratja ismét be a létesítményeket, a csapat visszatérhet otthonába. A legutóbbi videó, ami a jelenlegi munkálatokat mutatja be, itt tekinthető meg :

https://youtu.be/Kd944JNhc-I

Talán ezek is érdekelhetnek:

ÁltalánosÁTIGAZOLÁSOKBAJNOKSÁGÉrdekességek
Ramos nem blöffölt
ÁltalánosBAJNOKSÁGNYILATKOZATOKSÉRÜLÉSEK