Deportivo Alaves – Real Madrid 1-4

A tegnap esti 1-4 arányú végeredmény abszolút jókedvre derítheti a drukkereket. De nem csak azért, mert rég szerzett egy meccsen ennyi gólt a csapat. Aki látta a mérkőzést, az biztosan tudja, hogy nem csak a gólok számában más ez a játék most.

Az első percekben az Alaves ugyan lerohanta a Madridot, és nem titkolt céljuk az volt, hogy ne is engedjék a játékosainkat lábához jutni. Kellett kis idő, mire felvették a sebességet a mieink, de az első félidő így is gól nélkül maradt.

Viszont maga a játék képe nagyon mást mutat, mint a Zidane – érában. Sokkal többet forgatták a labdát, sokkal inkább mennek a cselezések, az ellenfél „megtáncoltatása”. Szó sincs unalmas, lassú tiki-takáról, inkább azt éreztük, hogy ezek kedvvel, élvezettel próbálnak bolondot csinálni az ellenfélből.

A második félidő aztán meghozta a gólokat is. Benzema duplázott, betalált Nacho is, és Alaba első bajnokiján gólpasszt adott Viníciusnak. Nekem a fiú tetszik, noha azt, hogy melyik poszton fog véglegesen játszani, még nem derült ki. Persze, hogy tetszett, persze ez is mind remek. De van néhány apróság, amik a következő szezonra fontos pozitív jeleket mutatnak.

Gareth Bale és Eden Hazard játéka abszolút reményre jogosít, mind a ketten jól játszottak. Végre lesz egy sikeres támadó sorunk, ha ez így még jobban összecsiszolódik, összeszokik ott elöl. Vinícius találata is jó hír, eleve a brazil önbizalmát is megerősíti.

Nekem mégis egy apróságnak tűnő mozzanat volt az, ami reményre ad okot: Lukas Vázquez vétlen kezezése. A VAR vizsgálata után ugyanis nem ítéltek a Real Madrid ellen, talán elkezdik végre úgy és akkor használni a technikát, ahogyan azt kell?! (zárójeles megjegyzés: a játékvezetők elfogadható ítéletei is megerősíthetik ezt, ha ez a teljes szezonban így maradna…)

Carlo Ancelotti nem volt könnyű helyzetben a nyáron, 11 játékost kellett nélkülözzön az Európa Bajnokság és a Copa America, az olimpiai szereplés miatt, illetve voltak/vannak sérültek, hárman COVID fertőzésen estek át. Ennek ellenére is lehet látni a változást. Jó az irány, ha jön Mbappe ha nem, minden okunk megvan a bizakodásra!

Aki lemaradt vagy megnézné a lényeget, itt az összefoglaló:

https://youtu.be/1jKlrku6ktc

Talán ezek is érdekelhetnek:

BAJNOKSÁGÖSSZEFOGLALÓK
ÁltalánosBAJNOKSÁGEgyéb kategóriaÉrdekességekNYILATKOZATOK