Laporta: A Real Madrid a rezsim csapata

Joan Laporta két hónappal a „Negreira-ügy” kirobbanása után sajtótájékoztatót tartott, hogy megmagyarázza a vádakat amelyeket az elmúlt hónapokban kaptak. Az FC Barcelona elnöke ennek ellenére azzal védekezett, hogy a Real Madridot brutálisan támadta.

A Barcelona elnöke tehát a védekezést arra használta, hogy támadja azokat akik jogi lépéseket tettek az ügyben, avagy beszéltek az esetről. Laporta rendkívül kemény vádakat fogalmazott meg több féllel kapcsolatban, különösen a Real Madridot illetően.

„Van jelenleg egy klub, amely sértve érzi magát. A Real Madrid az, amelyet a bírók mindig is előnyben részesítettek. Ez mindenki számára nyilvánvaló, hogy ebben az esetben a mai napig nem történt változás. A Real Madrid a rezsim csapata, politikai és gazdasági okok miatt igen közel áll a hatalomhoz. Felhívnám mindenki figyelmét arra, hogy elmúlt 70 évben azok akik a Real Madrid mérkőzéseit felügyelték, azok korábbi madridi szimpatizánsok, játékosok vagy elnökségi tagok voltak. Az, hogy a Real Madrid is csatlakozott ehhez a lejáratókampányhoz – példátlan cinizmus a részükről. Remélhetőleg ez az eljárás leleplezi őket.”

„Szeretném azt hinni, hogy nagy nyomás volt Florentino Pérezen. Mindezek ellenére úgy gondolom, hogy a Real Madridnak nem kellett volna kommentálnia az ügyet és ki kellett volna várnia a megfelelő pillanatot. Tudom, hogy rendkívül nagy nyomás volt rajta a madridisták részéről, de nem fogadom el. Nem tartom helyesnek a reakciójukat.”

Laporta továbbá elmondta, hogy az ügy kirobbanása óta a két klub között megromlott a viszony:

„Úgy gondolom, hogy elhamarkodottan cselekedtek, rossz lépés volt egy olyan klubtól, mint a Real Madrid.” – zárta mondandóját Joan Laporta.

A REAL MADRID HIVATALOSAN IS MEGSZÓLALT AZ ÜGGYEL KAPCSOLATBAN, PONTOSABBAN EGY VIDEÓT TETTEK KÖZZÉ TWITTEREN! A VIDEÓ ALATT OLVASHATÓ A VIDEÓ TARTALMA.

Ebben a videóban arról van szó, hogy a Barcelona története során háromszor is kitüntette érdeméremmel azt a Francisco Francót (katonai diktátor), aki 1939-1975 között irányította Spanyolországot. Sőt, később a tiszteletbeli pártoló tagnak is választották. A videóban az is szerepel, hogy a Camp Nout maga Franco tábornok egyik bizalmasa, José Solis Ruíz avatta fel – továbbá a fent említett diktátor háromszor is megmentette a Barcelonát a csődtől.

A Real Madrid emlékeztet azokra a tényekre is, hogy a Franco-rezsim alatt a Barcelona 8 bajnoki címet és 9 kupagyőzelmet ünnepelhetett, míg a Blancók 15 évig nem nyertek semmit. Tény még az is, hogy az említett időszakban a spanyol polgárháború során számos Real Madrid játékost gyilkoltak meg, zártak börtönbe vagy épp száműztek.

A videó végén egy idézet látható, amelyet maga Santiago Bernabéu mondott korábban:

„Amikor azt hallom, hogy a Real Madrid a rezsim csapata volt, szívesen odasz*rnék az állító embernek az apjára.”

forrás: MARCA, AS, Twitter

Talán ezek is érdekelhetnek: