Jude Bellingham a Real Madrid játékosa

Immáron a klub részéről is megtörtént a hivatalos bejelentés, az angol középpályás a Real Madrid játékosa.

Jude Bellingham (2003.06.29., Stourbridge) a Real Madrid játékosa. A világfutball egyik legnagyobb tehetsége – egy középpályás – aki a Borussia Dortmundtól csatlakozik klubunkhoz, miután őt választották meg a 2022/23 szezon legjobb játékosának a Bundesligában. A 19 esztendős játékos már most alapembernek számít az angol válogatottban.

Bellingham azt követően csatlakozik Ancelotti csapatához, hogy három szezont töltött Németországban. Ezen szezonok közül a legutóbbi sikerült a legjobban számára gólok tekintetében, hisz 14 találatot jegyzett minden sorozatot figyelembe véve. 2020. szeptemberében debütált a német csapatban és ő lett a legfiatalabb játékos, aki gólt szerzett a klub történelmében – 17 évesen és 77 naposan. Abban az idényben a kezdőcsapatban lépett pályára a Német Kupa döntőjében, amit a Dortmund meg is nyert.

Válogatott

2020. novemberi debütálását követően behívót kapott a 2020-as Európa-bajnokságra, ahol második helyen végzett csapatával. Játszott a 2022-es katari világbajnokságon is, sőt – gólt is szerzett.

Kezdetek

Mielőtt Németországba igazolt, Bellingham a Birmingham City utánpótlásában nevelkedett. Ő lett a klub történelmének legfiatalabb játékosa, aki pályára lépett (16 évesen és 38 naposan) – valamint a legfiatalabb gólszerzője is (16 évesen és 63 naposan). Miután 2020 nyarán bejelentette, hogy távozik az angol csapattól, a Birmingham visszavonultatta a 22-es mezszámot a tiszteletére.

Klubcsapatok

  • Birmingham City utánpótlás
  • Birmingham City (2019-20)
  • Borussia Dortmund (2020-23)
  • Real Madrid (2023-)

Trófeák

  • Német Kupa (2021)

Talán ezek is érdekelhetnek:

ÁTIGAZOLÁSOK
ÁTIGAZOLÁSOKNYILATKOZATOK