Ancelotti: Fáj a vereség, de a jó dolgokra koncentrálok

A Real Madrid tegnap este 3-0-s vereséget szenvedett a Barcelona elleni felkészülési mérkőzésen, a találkozót követően Carlo Ancelotti nyilatkozott.


„Jó focit játszottunk. Tisztességes játék volt, jól mozogtunk a labdával és anélkül is. Megvoltak a helyzeteink és nagyon aktívak voltunk. A legrosszabb az, hogy az első góljuknál nem voltunk jó pozícióban. A másik két gólnál pedig túl magasan támadtunk le. Fáj a vereség, de a jó dolgokra koncentrálok.”

„Elég ritka, hogy egy meccsen ötször találjuk el a kapufát, velem még sosem fordult elő – de ez jobb, ha az előszezonban történik. Úgy tűnt, mintha egy fal állt volna az ellenfél kapuja előtt. Új kezdőcsapatot küldtem a pályára, hogy meglássam hogyan alkalmazkodnak a fiatalok. Jól ment és ebben a szellemben kell folytatnunk, vérbeli támadó nélkül is nagyon sok helyzetet tudunk kialakítani.”

Kroos és Modrić becserélése

„Szerettem volna látni a fiatalokat egy ilyen erős mérkőzésen és jól teljesítettek. Tudom, hogy Modrić és Kroos hogyan és mit képesek hozzáadni a játékhoz. Az ötlet az volt, hogy több játékpercet adjunk a kezdőjátékosoknak, akik pedig kevesebb lehetőséget kaptak, azok majd a Juventus ellen fognak többet. Az átmenet akkor kezdődött, amikor az összes fiatal a pályán volt. Lassan ezek a játékosok egyre fontosabbak lesznek. Egy nagyon fényes jövő előtt álló csapatot látok.”

Mendy és Arda Güler sérülése

„Gülernek térdproblémája van és remélhetőleg minden rendben lesz Madridban. Jobb ötlet volt őt Madridba küldeni, hogy egyéni edzést végezzen. Ferlandnak combizom-sérülése van. Meglátjuk, hogy mi lesz. Nagyon jól játszott és reméljük, hogy nincs semmi komoly.”

Vini Jr.

„Jól alkalmazkodik az új rendszerhez. Inkább középen szeret játszani. Kulcsszereplő volt a mérkőzésen, háromszor találta el a kapufát, bár gólt nem lőtt.”

Büntetők

„Kipróbáljuk a dolgokat. Modrić – aki általában végzi őket – nem volt a pályán. Elvégezheti Vini, Modrić vagy Rodrygo is. Vini ma kihagyta, de nagyon jól rúgja a büntetőket.”


forrás: realmadrid.com

Talán ezek is érdekelhetnek: