Ciudad Deportiva

Mint minden jelentős gárda, a Real Madrid is saját edzőközpontot működtet, mely nem régiben váltotta fel a régi Sportvárost. Az új komplexum Valdebebas-parkjában helyezkedik el, itt készülhet az első csapat, és az összes utánpótlás gárda is.

Elhelyezkedés és adatok 
A 2005-ben átadott hipermodern Sportváros a Valdebebas-park egyik legszebb, leglátogatottabb területén helyezkedik el. Pontosan 1.200.000 m2 kiterjesztésű, ami jelentősen több a ré
gi edzőközponténál, a hajdani Sportváros ugyanis mindössze 110.000 m2 volt, vagyis a jelenleginek csupán a 9.1%-a. Csak az érdekesség kedvéért jegyezzük meg, hogy Spanyolország legismertebb vidámparkja 200.000 m2-en helyezkedik el, és érdemes más európai élcsapatok edzőközpontjait is áttanulmányozni, mivel ha mindezt megtesszük, akkor megfigyelhetjük, hogy a Real Madrid edzőközpontja mindegyik említett sztárgárdáét felülmúlja. 

A Manchester United központja pontosan 280.000 m2-en helyezkedik el, de említhetnénk a Bayern München 70.000 m2-es, vagy az AC Milan 160.000 m2-es központját is. Leegyszerűsítve a dolgokat a helyzet a következő: A valdebebas-parki Sportváros 10-szer nagyobb mint a régi Sportváros, 40-szer nagyobb mint a Santiago Bernabéu stadion, 16-szor nagyobb mint a híres moszkvai Vörös Tér, és 2.7-szer nagyobb, mint a Vatikán. Hihetetlen számadatok, melyek remekül kimutatják, hogy valójában mennyire is fantasztikus létesítmény ez a lassacskán három esztendeje átadott edzőközpont. 

Parkolási lehetőségek 
A tervezők természetesen gondoltak azokra, akik gyakorta tekintik meg a Real Madrid tréningjeit, éppen ezért a korábbihoz képest emelték a parkolóhelyek számát. A látogatók számára jelenleg 380 parkolóhely áll rendelkezésre, ám ez nem csak a szurkolók számára van fenntartva, lévén a játékosok, alkalmazottak, és a személyzet egyéb tagjai is itt helyezhetik el négykerekűjüket, teljes biztonság mellett. A parkoló ráadásul egészen csodálatos helyen fekszik, a változatosságot egzotikus növények, csodálatos ültetvények garantálják. 

Stadionok az utánpótlásgárdák számára 
A madridi fiatalok összesen hét pálya közül választhatnak. Ezek közül négy pálya gyepszőnyegét természetes fűvel látták el a tervezők, míg a maradék három talaját műfű borítja. A stadionokat nem csak a Real Madrid Castilla tagjai vehetik igénybe, hanem a klub összes korosztályos gárdája, a C csapattól egészen a legifjabbakig. A tervezők a központ teljes területéből 80.000 m2-t szenteltek a stadionoknak, melyeket a legmodernebb kiegészítő felszerelésekkel láttak el. A mini-stadionok egymás mellett helyezkednek el, az 1-es számú stadion az átadást követően még 7.000 néző befogadására volt alkalmas, ám a bővítési folyamatok jelenleg is zajlanak. Természetesen a Real Madrid Castilla ezen a pályán játssza hazai mérkőzéseit, sajnos csak ritkán telt ház előtt. Az arénát a bővítés után névvel is ellátták, s mára Alfredo Di Stéfano nevét viseli. 

Szolgáltatások a csapat számára 
A Real Madrid tagjai nem csak sportolás céljából érkezhetnek Valdebebasba, hanem számtalan egyéb dolgot is végrehajthatnak itt, köszönhetően a minden igényt kielégítő tervezésnek. A klub tagjai többek között medencézhetnek és tornatermi gyakorlatokat is végezhetnek az orvosi-szekción belül, étkezhetnek is, míg a klubtagok számára úgynevezett konferencia-termet hoztak létre, ahol az esetleges gyűléseket bonyolíthatják le, az egyéb rendelkezésre álló termek mellett. A sajtó képviselői is a legnagyobb luxusban részesülnek, ugyanis a néhány hónapja kicsinosított vadonatúj sajtóterem egész Európában az egyik legmodernebb.

"Nem csak azt akarjuk, hogy sportkomplexum legyen, hanem azt is, hogy megmutassa a világnak, mi is a Real Madrid"
Florentino Pérez